Velkommen til ScanCad's hjemmeside...

ScanCad er et privatejet dansk firma, der primært arbejder med CAD- og databaseløsninger for byggebranchen.

ScanCad har været på markedet siden 1988, og som autoriseret AutoCad-applikatør (medlem af ADN - Autodesk Developer Network) har vi den viden og erfaring som kræves for en god kundeløsning.

2-D tegninger vil efterhånden blive afløst af 3-D tegninger, og dokumentbaserede løsninger vil efterhånden blive afløst af objektorienterede løsninger, men der er stadig stor skepsis over for den nyeste teknologi. Hvem høster fordelene og hvem står med ansvaret når rådgivernes CAD-materiale giver mulighed for mængdeudtræk og beregningsgrundlag for dimensionering? Der er givetvis mange gode forklaringer og undskyldninger for ikke at udnytte den nyeste CAD-software optimalt, men det burde kunne løses..

Det er i dag muligt, at køre et projekt fra design til as-built på computeren, og herefter aflevere alle data til bygherrens driftsprogram. Men det er desværre mere en undtagelse end en regel, når det endelig sker.

Anvendelse af WEB-løsninger til udveksling af tegninger og dokumenter i projekterings- og byggefasen er efterhånden blevet accepteret, men når det om få år bliver muligt, at køre hele projektet på modelservere og følge projektets færd på objektniveau, vil mulighederne ikke kunne udnyttes optimalt, fordi man endnu ikke har besluttet sig for at anvende objektorienteret projektering. Desværre.......

Hvor langt er I nået i disse overvejelser?